Cyberveiligheid bij Bakker Goedhart

7 augustus 2024 | media

Als de computers platliggen, ligt alles plat. En dat willen wij als grootste bakker van Nederland natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Want als wij de orders van onze klanten niet kunnen verwerken, ligt er geen brood in de supermarkten, geen gebak in de schappen en zijn er geen broodjes bij de benzinepomp. Daarom staat cybersecurity bij ons hoog op de agenda.

Onze ICT-afdeling geeft regelmatig trainingen over dit onderwerp en de medewerkers worden constant getest via speciale ‘phishing mails’. Klik je twee keer op zo’n nep-phishing mail? Dan moet je verplicht weer een training volgen.

Speciale meeting

In juni was er weer een meeting bij Bakker Goedhart in Hedel. Het hoofd ICT, Harold Tabbert, gaf samen met Adri Kerstens presentaties over Cybersecurity en vertelden wat we allemaal doen om onze organisatie op het gebied van ICT zo veilig mogelijk te houden.

Serious game

Na deze presentatie was het tijd voor een stukje serious gaming: via het spel ‘Take Back Control’ konden alle medewerkers het belang van een goede cyberveiligheid zelf ontdekken. ‘Take back control’ is een soort escape room in een doos, waarbij je met je team binnen een uur een hacker moet stoppen. Daarbij kom je voor verschillende cyber challenges te staan.

Enthousiaste deelnemers

De deelnemers werden in 10 groepen verdeeld, elke groep kreeg een box. De hosts van LeisureTeam gingen alle groepen langs om te kijken of ze ergens vastliepen en hielpen hen weer verder op weg als dat nodig was. Maar onze collega’s waren enorm gedreven en er was dan ook weinig assistentie nodig. Iedereen vond het spel leuk én leerzaam. Een groot succes dus!