Van Groen naar Bloem
Bijen zijn onmisbaar voor het bestuiven van voedselgewassen en wilde planten. Maar door bestrijdingsmiddelen, onvoldoende nestgelegenheid en – vooral – onvoldoende voedsel hebben wilde bijen het zwaar. Het aanleggen van bloemstroken zorgt dat er genoeg voedsel is voor de wilde/solitaire bij om in leven te blijven.
Brood redden met Too Good to Go
Bakker Goedhart verkoopt eigenlijk niet rechtstreeks aan consumenten. Maar soms moet je een uitzondering maken, bijvoorbeeld als je er voedselverspilling mee tegen kunt gaan. Daarom is Bakker Goedhart sinds november 2020 aanbieder bij Too Good To Go. Brood dat niet naar supermarkten wordt uitgeleverd, verkopen we voor een klein prijsje aan consumenten. En daar is iedereen blij mee. Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt.
Toasten op jubilaris Jeroen Bakker
Op donderdag 13 juli toastte het team van Bakker Goedhart op Jeroen Bakker. Hij was namelijk officieel 25 jaar (en officieus zelfs bijna 35 jaar) in dienst. Zo’n jubileum laat je natuurlijk niet zomaar voorbijgaan, en daarom werd onze Logistiek Manager én Wagenparkbeheerder uitgebreid verrast op deze feestelijke dag. In juli 1998 kwam Jeroen officieel in dienst als chauffeur. Maar zijn eerste stappen in onze bakkerij zette hij al jaren eerder.
Oud brood gebruiken: de lekkerste broodtaarten
Je kunt brood eten bij het ontbijt, voor de lunch en als avondeten. En natuurlijk bij de borrel of onderweg. Eigenlijk kan brood overal en altijd. Maar wist je dat je het ook als basis voor taart kunt gebruiken? Met deze twee recepten maak je wat lekkers van je oude brood.
Kanjers met een beperking: succesverhaal uit onze bakkerij
Elke dag maken de ruim 200 enthousiaste medewerkers van Goedhart Patisserie Sevenum vele duizenden vlaaien, taarten en gebakjes voor supermarkten door heel Nederland. Allemaal super vers – en dus is de logistiek heel belangrijk.
Van uitzendkracht tot bakker: succesverhaal uit onze bakkerij
De Syrische Hassan moest zijn land ontvluchten en kwam in Nederland terecht. Hij wilde niets liever dan snel aan het werk - meedraaien in de maatschappij. In onze bakkerij kreeg hij die kans. En die pakte hij met beide handen aan. Dit is zijn succesverhaal.
Zoeven over de weg – Leo geniet van elektrische trekker
Bakker Goedhart bakt elke dag op tien locaties in Nederland allerlei bakkerijproducten. En die worden vervolgens met moderne vrachtwagens bij ruim 1.000 supermarkten door heel Nederland bezorgd door een team van enthousiaste chauffeurs. Zoals Leo Ravensbergen, die rijdt op een van de Volvo FM Electrics van Bakker Goedhart.
Nieuw bij Bakker Goedhart: De Spicy Rib
Bakker Goedhart levert met The Bread Office al jaren de lekkerste broodjes aan verschillende tankstations en automatencatering. Het ruime assortiment krijgt er nu een gloednieuwe aanvulling bij: de Spicy Rib. Een lekkere snack op een heerlijk vers broodje of op een warme knapperige panini. Verassend, vlammend en vooral kiplekker.
Brood bakken is topsport: ‘Altijd foutloos en op tijd leveren’
Als je Bakker Goedhart in Veenoord binnenstapt, komt de heerlijke geur van versgebakken brood je tegemoet. “We bakken hier 250.000 tot 300.000 broden per week voor één van de grootste retailers in Nederland.”
Nieuw bij Bakker Goedhart: Cut the Cake!
Bakker Goedhart bakt al jarenlang de lekkerste taarten voor supermarkten. Met meer dan honderd jaar bakervaring als basis bakken we sinds kort ook hippe taarten met een Amerikaans tintje en een retro-uitstraling, voor een nieuwe generatie horecagasten. Vriesvers, voorgesneden en vooral: heel erg lekker. De naam van dit nieuwe concept: Cut the Cake.
Bakker Goedhart bezorgt met hybride Scania trucks
Goedhart bakt voor de toekomst. Daarom is duurzaamheid een belangrijk thema. In ons productieproces, maar ook in de manier waarop wij onze producten naar onze klanten en hun klanten brengen. Daarom investeerden wij in Scania G320 Plug-in Hybride trekkers, de eerste Plug-in trekker van de wereld.
(H)eerlijk duurt het langst!
Vandaag gaat de nieuwe Warenwet in. Vanaf nu moet het aan de naam van een brood te zien zijn van welk soort meel en graan het is gemaakt. Wij zijn er blij mee, want (h)eerlijk duurt het langst!
Dit is Holland
In onderstaand filmpje is Bakker Goedhart te zien op RTL4, Dit is Holland. Een film opgenomen in onze bakkerij in Kerkrade. Hierin zie je hoe lekker en gezond volkorenbrood wordt gemaakt. Vooral de focus op volkoren brood omdat dit past in een gezonde leefstijl. De Maag Lever Darm Stichting licht hierin ook het belang van een gezonde leefstijl toe en de consumptie van volkoren granen, dat hier goed in past. Veel kijkplezier!
De nieuwe economie - RTL Z
Bakker Goedhart bij RTL-Z programma De nieuwe Economie. Deze innovatieve bakker, die dagelijks 1000 winkels belevert, laat zien dat zij ook in de toekomst nog relevant is met een eeuwenoud proces. Kijk naar de uitzending van november 2021.
De (veelzijdige) bakker van Nederland
Goedhart mag zich met recht bekroond noemen, sinds het familiebedrijf eerder dit jaar het predicaat ‘koninklijk’ ontving. De ‘bakker van Nederland’ heeft dan ook veel om trots op te zijn. Maar Goedhart kijkt vooral vooruit. “Uitdagingen genoeg, maar ook volop kansen in brood, gebak en convenience.”
Goedhart: veel meer dan alleen een bakker
In de Foodbedrijf van het Jaar-verkiezing behaalde Goedhart van alle winnaars de hoogste totaalscore. Het bedrijf wordt vooral gewaardeerd om haar inzet en prestaties op het gebied van logistiek & supply chain, productintegriteit & kwaliteit en account- management. En dat laat exact zien waar Goedhart het verschil maakt. “Goedhart is meer dan alleen brood. We zijn een totaalleverancier van brood, patisserie en convenience en dat geeft ons een unieke toegevoegde waarde voor retailers.
Familie van bakkers wordt bekroond met Koninklijk predicaat
PERSBERICHT | Het mag… “Na 125 jaar hard werken mogen we nu best even stilstaan bij dit bijzondere moment”, aldus Jan Borgesius. Groningse nuchterheid is goed en het brengt de bakkerijen Goedhart en Borgesius ver. Maar diezelfde nuchterheid kan er ook toe leiden dat je doorgaat, hard werkt en steeds weer focust op de volgende uitdaging. Trots zijn op wat je met elkaar hebt bereikt, daar zo nu en dan even bij stilstaan en elkaar een schouderklopje geven, is helemaal niet verkeerd.
"We willen niks anders dan brood bakken"
In 1895 vestigt Goedhart Borgesius, grondlegger van het familiebedrijf, zich als lokale bakker te Wildervanck. 125 jaar later bakken de Goedhart- en Borgesius-bakkerijen brood voor heel Nederland. De essentie is hetzelfde gebleven: een puur en eerlijk product met versheid als belangrijkste ingrediënt.
Als warme broodjes
Ouderwets fijn met de handen in het deeg. Patrick Maartense (51) is tegenwoordig bakkerijmanager bij Goedhart BV in Halfweg, waar de rustieke en ambachtelijke broden voor bijna alle retailers in Nederland worden gemaakt. Er bestaan vele honderden beroepen, elk met de eigen mores en regels. VRIJ kijkt achter de schermen mee. - door Marjolein Schipper foto Eran Oppenheimer Maar van zijn 17e tot zijn 35e was Patrick ’gewoon’ bakker en hij weet nog precies waarom hij voor dat beroep koos.
Nederlanders eten meer brood
Bakkerswereld | Nederlanders eten weer meer brood, zo blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 is een stijging van 3,5 procent in het volume van brood te zien, gemeten ten opzichte van dezelfde periode in 2018. En dat is voor het eerst in tien jaar. Het stijgende volume van brood is mede te danken aan de vele aandacht voor brood in de media.
Goedhart - captain of the category
Onlangs is bekend geworden dat Goedhart door hun leveranciers is benoemd als Captain of the Category 2019 in de categorie brood en gebak. Voor het 20e jaar op rij wordt in opdracht van het vakblad FoodPersonality het Captain of the Category onderzoek uitgevoerd. JAARLIJKS ONDERZOEK NAAR DE LEIDENDE LEVERANCIERS IN HET NEDERLANDSE SUPERMARKTKANAAL De centrale vraag in dit onderzoek is: “Welke leverancier heeft zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden op het gebied van category management en trade marketing en heeft daarmee de beste ondersteuning voor zijn assortimentsgroep gegeven op de winkelvloer?
40 medewerkers van failliete verwenbakker nieuwe arbeidsplaats
Panningen en Hedel | Goedhart Patisserie en Goedhart Brood & Specialiteiten biedt 40 medewerkers van failliete Verwenbakker een arbeidsplaats aan. Als marktleider wil Goedhart mensen graag behouden voor onze branche. Een faillissement is altijd slecht voor de sector en we lopen daarmee een risico dat goede mensen onze bedrijfstak gaan verlaten. In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt kunnen en mogen we dit niet laten gebeuren. Goedhart heeft er daarom voor gekozen om 40 medewerkers een arbeidsplaats aan te bieden in nabijgelegen bakkerijen.
Maagaandeel niet-brood is onze grootste concurrent
Frits en Jan Borgesius. De broers die aan het roer staan van Bakkerij Goedhart Borgesius doen denken aan het advocatenduo Wim en Hans Anker: ze varen hun eigen koers en laten de waan van de dag voor wat die is. Winstbejag is niet hun doel, winst is een middel om het familiegoed hoog te houden en ervoor te zorgen dat ook hun kleinkinderen morgen bakker kunnen zijn. ‘Als we als branche het imago van brood weer op streek krijgen, is er een goede toekomst voor iedereen.’
Borgesius-Bakkersland verder als Borgesius en Goedhart
Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland splitst per 14 mei 2018 de combinatie op in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius. De familie Borgesius, die in november 2016 Bakkersland overnam van Parcom Capital B.V., neemt deze stap vanuit de wens flexibel te blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan. Door het bedrijf te splitsen kan de familie haar klanten sneller, beter en efficiënter bedienen. De zelfstandige bedrijven dragen de voor- of achternaam van Goedhart Borgesius, die zich in 1895 vestigde als bakker in Oude Pekela.
Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?
De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar ‘oergranen’. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Prof. dr. Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.
Nieuwe lijn Stadskanaal
Begin dit jaar is de nieuwe lijn in Stadskanaal in productie gegaan. De lijn verwerkt eigen desems en voordegen tot heerlijk brood met karakteristieke smaak en aroma. Door de lange rust- en rijstijden is de lijn tevens geschikt om onconventionele producten te maken met een ambachtelijke grove structuur en een vrijgeschoten model. De lijn is uitgerust met een stenen ovenvloer voor volledig gebakken vloerbroden en voor het maken van deegstukken die na het rijzen direct ingevroren worden.
Keuringsdienst van waarde - Zuurdesem
Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe? De Keuringsdienst zoekt het uit.